spetsializovani-stinky-batuty-reabilitatsiini-brusy-peremozhtsi-konkursu-chas-diiaty-ukraino-obladnaly-tsentr-dlia-ditei-z-invalidnistiu

Спеціалізовані стінки, батути, реабілітаційні бруси: переможці конкурсу "Час діяти, Україно!" обладнали центр для дітей з інвалідністю

 • 25504 переглядiв

Ободівський інклюзивно-ресурсний центр у Вінницькій області завдяки гранту Благодійного фонду "МХП-Громаді" поповнив своє приміщення спеціалізованим обладнанням для дітей з інвалідністю. Тепер у центрі є терапевтичне обладнання, таке як батути та реабілітаційні бруси, якими користуються 59 зареєстрованих дітей, у тому числі 5 дітей з числа ВПО.

Ободівський "Інклюзивно-ресурсний центр" (Вінниччина) завдяки гранту від благодійного фонду "МХП-Громаді" отримав функціональне наповнення для кабінету лікувальної фізкультури, передає УНН.

Майже 100 тис. грн було виділено БФ "МХП – Громаді", у рамках проєкту "Час діяти, Україно!". За ці кошти вдалося закупити та встановити спеціалізовані стінки, батути, реабілітаційні бруси, шведську стінку та багато іншого - все це для зручності та комфорту вихованців, які тут перебувають

- йдеться у повідомленні.

Даний заклад був створений у 2022 році. Нині на обліку в ІРЦ перебуває 59 дітей з них 5 – ВПО (з Херсонської, Донецької областей та з Гостомеля). У центрі працює вчитель - логопед, практичний психолог, вчитель - дефектолог, вчитель - реабілітолог. Центр розташований в приміщенні місцевої школи, де колись були класні кімнати. Тепер ці приміщення перетворились на кабінети. Один із них - кабінет лікувальної фізкультури. Його і обладнали за всіма правилами подібних установ.

Додамо

Конкурс "Час діяти, Україно!" триває четвертий рік поспіль. Рекордну кількість заявок для участі у конкурсі було подано цього року - 837.

"Цьогоріч активно подавалися ініціативи від благодійних та громадських організацій - це 151 проєкт. Чимало пропозицій націлені на розвиток громадських просторів, освітніх та медичних проєктів, інфраструктури в малих містах та селах. Експерти конкурсного комітету також відзначили ініціативи, що направлені на реабілітацію й збереження традицій та культурної спадщини", - додає керівник національних проєктів благодійного фонду "МХП-Громаді" Володимир Панченко.


Бюджет конкурсу становить майже 13 млн грн. Грантовий конкурс охоплює 12 областей України.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.  

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росія зазнає браку робочої сили через війну в Україні – ISW

     • 31764 переглядiв

    Армія рф зранку атакувала дронами Львівщину, є пошкодження

     • 28331 переглядiв

    Рух вантажівок на кордоні зі Словаччиною розблоковано

     • 33884 переглядiв