ukenru
spaleni-avtivki-ta-rozbiti-vitrini-u-merezhi-pokazali-naslidki-zavorushen-v-almati

Спалені автівки та пусті прилавки: у мережі показали наслідки заворушень в Алмати

 • 37543 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Кореспондент казахського видання Orda.kz проїхався містом Алмати і зафіксував наслідки заворушень. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram-канал Kris.p.almaty | Official.

Деталі

На відео та фото видно, як на вулицях Алмати стоять спалені до тла автомобілі, валяється купа сміття та стоять побиті банківські термінали.

Збитки зазнали і магазини в торговельних центрах міста: мародери розбили вітрини, вкрали товари, на прилавках панує хаос.

Нагадаємо

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня у країні вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алматі, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Згодом він відправив уряд Казахстану у відставку та доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин і дизель.

Кількість затриманих у Казахстані зросла майже до 6 тис. людей

Для придушення сутичок Токаєв покликав на допомогу сили ОДКБ. Росія скерувала в Казахстан приблизно 3 тис. військових. Також війська ввели Киргизстан, Білорусь та Вірменія.

Українські Національні Новини

Новини Світу