ukenru
spalakh-koru-u-ssha-stav-drugim-za-kilkistyu-vipadkiv-za-25-rokiv

Спалах кору у США став другим за кількістю випадків за 25 років

 • 12542 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Кількість випадків захворювання на кір в Сполучених Штатах зробила найбільший стрибок за рік, всього за один тиждень було зареєстровано 90 нових випадків, згідно з даними, опублікованими в понеділок Центрами з контролю і профілактики захворювань США. Про це УНН повідомляє з посиланням на CNN.

З 555 випадками загалом у 2019-му, цей рік займає друге місце за кількістю випадків захворювання на кір в Сполучених Штатах за 25 років, а не минуло ще й півроку.

"Я, очевидно, дуже стурбована масштабами, а також тим, як нинішній спалах набирає обертів. Він не зупиниться сам по собі", - сказала директор Національного центру імунізації і респіраторних захворювань в Центрах з контролю і профілактиці захворювань США доктор Ненсі Мессоньє. 

Кір не тільки прогресує у Сполучених Штатах. Всесвітня організація охорони здоров'я у понеділок повідомила, що за перші три місяці 2019 року в світі було зареєстровано понад 110 тисяч випадків захворювання на кір, що майже на 300% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Дані є попередніми, і фактична кількість випадків захворювання на кір, ймовірно, вище, оскільки, за оцінками ВООЗ, в агентство повідомляється про менш ніж 1 з 10 випадків у світі.

Раніше NYT повідомило, що  Україна стала причиною спалаху кору у Нью-Йорку.

Українські Національні Новини

Новини Світу