ukenru
spalakh-koronavirusu-stavsya-sered-viyskovikh-yaki-okhoronyali-inavguratsiyu-baydena

Спалах коронавірусу стався серед військових, які охороняли інавгурацію Байдена

 • 24320 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Сотні членів Національної гвардії, які прибули в столицю США для підтримання безпеки під час інавгурації президента Джо Байдена, отримали позитивний тест на Covid-19. Про це УНН повідомляє з посиланням на Politico.

Всього в Вашингтон було передислоковано 25 тисяч військовослужбовців. Майже половина з них несли службу на території Капітолію чи біля нього.

Перед відправкою на місця проходження служби, військові повинні були пройти обов'язкове тестування на коронавірус. Однак, як повідомляє Politico з посиланням на свої джерела, централізовано пройти тести змогли не всі, деяким військовим довелося забезпечувати себе тестами самостійно. Серед тих, хто пройшов тестування, кілька сот позитивних результатів.

Також після завершення інавгурації частина військових була знята з охорони Капітолію і прилеглих територій та відправлена на відпочинок. Але не всі військові були розміщені в готелях або прилаштованих для комфортного відпочинку приміщеннях, деяких розмістили на територіях критих паркінгів.

Як повідомляє видання, влада побоюється поширення вірусу в Вашингтоні. Однак, поки не ясно які заходи будуть вживатися для недопущення масового інфікування громадян. Ситуацію погіршує і те, що частину військових планували залишити в місті як мінімум до березня для підтримки громадського порядку.

Нагадаємо, інавгурація президента Джо Байдена відбулася 20 січня. У зв'язку з подіями 6 січня, зокрема штурмом Капітолію прихильниками Дональда Трампа, а також погрозами застосування насильства, які поширювали в мережі, влада ухвалила рішення значно посилити заходи безпеки і ввести велику кількість військових в місто.

Українські Національні Новини

Новини Світу