ukenru
spalakh-kishkovoyi-infektsiyi-v-odesi-usi-khvori-yili-shaurmu

Спалах кишкової інфекції в Одесі: усі хворі їли шаурму

 • 7602 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. В Одесі зафіксували спалах кишкової інфекції серед людей, які їли шаурму, придбану в кіоску з реалізації фастфуду. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держпродспоживслужби.

"7 травня отримано повідомлення про виникнення спалаху кишкової інфекції серед осіб, які вживали шаурму, придбану в кіоску з реалізації фастфуду "Вкус Востока" в Одесі, внаслідок якого захворіло 9 осіб", - повідомили у відомстві з посиланням на оперативні дані ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Як зазначається, хворих було госпіталізовано до КУ "Міська клінічна інфекційна лікарня" з попереднім діагнозом "Гострий гастроентероколіт" - 3 особи, "Харчова токсикоінфекція" - 6 осіб. "Усі захворілі пов’язують своє захворювання з вживанням шаурми у вищезазначеному закладі 4 травня", - уточнили у Держпродспоживслужбі.

Для встановлення джерела та факторів передачі інфекції організовано проведення комплексу санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

"Для проведення відповідних лабораторних досліджень відібрано 6 проб харчових продуктів, 15 змивів, 1 пробу води, обстежено 1 працівника. Лабораторні дослідження знаходяться в роботі", - йдеться у повідомленні.

Ситуація перебуває на контролі відомства. Інформація щодо попередньої перевірки цього суб’єкта господарювання уточнюється.

Нагадаємо, у Черкасах сталося отруєння 42 дітей, деякі з них почали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в місцевій ЗОШ №8

Українські Національні Новини

Кримінал та НП