ukenru
sotsposlugi-dlya-osib-z-invalidnistyu-uryad-ukhvaliv-vazhlive-rishennya

Соцпослуги для осіб з інвалідністю: уряд ухвалив важливе рішення

 • 16263 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Уряд схвалив рішення щодо оптимізації законодавства з питань надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю, зокрема подовжив термін, визначений для керівництва закладів сфери послуг для забезпечення потреб такої категорії громадян. Відповідне рішення ухвалив Кабмін під час засідання, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

За даними Мінсоцполітики, Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження „Про внесення змін до плану заходів з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях, наданих Комітетом ООН з прав осіб з інвалідністю, до першої доповіді України про виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю на період до 2020 року”.

При цьому в Міністерстві пояснили, що це розпорядження пропонує виключити завдання з розроблення проекту Стратегії розвитку системи надання соціальних послуг, який передбачає заходи щодо деінституціалізації осіб з інвалідністю.

Також документ пропонує продовжити строк виконання до 2020 року завдань щодо внесення змін до законодавства в частині врахування суб’єктами оптової та роздрібної торгівлі, закладами ресторанного господарства, готелями і закладами розміщення потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, визначення обов’язкової квоти універсальних номерів у таких готелях і закладах, а також впливу зазначеного показника на їх класовість.

Як наголосили у відомстві, реалізація цього акта забезпечить оптимізацію законодавства з питань надання соціальних послуг особам або сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, та якісне виконання запланованих заходів.

Раніше УНН писав, що "Київавтодор" не вкладається у терміни встановлення підйомників для людей з інвалідністю у підземних переходах в центрі столиці на Майдані Незалежності.

Українські Національні Новини

Політика