ukenru
sotnya-burshtinokopachiv-na-rivnenschini-blokuvala-politsiyu-rozpochato-rozsliduvannya

Сотня бурштинокопачів на Рівненщині блокувала поліцію, розпочато розслідування

 • 10319 переглядiв

РІВНЕ-КИЇВ. 2 березня. УНН. За фактом опору копачами бурштину поліція Рівненщини порушила кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Як повідомили у відділі комунікації управління НП у Рівненській області, вчора понад сотня бурштинокопачів заблокували правоохоронцям під’їзд до урочища поблизу селища Клесів, передає УНН.

"...старателі поводили себе зухвало та агресивно. Втім, після спілкування поліцейські вгамували конфлікт. Тілесних ушкоджень нікому завдано не було, зброю та спецзасоби не застосовували. Поліцейські встановили найбільш активних учасників конфлікту. Наразі з ними спілкуються правоохоронці", - йдеться у повідомленні.

У поліції поінформували, що конфлікт мав місце на території Клесівського кар’єроуправління залізниці. Там виявлено несанкціоновані земельні роботи на одній із під’їзних колій. За попередньою інформацією, колія використовувалася у промислових цілях — для транспортування щебеню та іншої сировини. Утім, вже понад рік вона не функціонує, оскільки офіційно видобувні роботи не проводяться. Сума збитку, завданого несанкціонованими земельними роботами поблизу під’їзної колії, встановлюється.

Як повідомляв УНН, 1 березня під час припинення незаконного видобутку бурштину поблизу Клесова Сарненського району майже дві сотні старателів чинили супротив правоохоронцям.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП