ukenru
sotni-tisyach-lyudey-zustrili-noviy-rik-bilya-brandenburzkikh-vorit-u-berlini

Сотні тисяч людей зустріли Новий рік біля Бранденбурзьких воріт у Берліні

 • 12447 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Сотні тисяч людей зібралися біля Бранденбурзьких воріт у Берліні. На розташованої там площі, а також на прилеглій до неї вулиці традиційно проводиться головне новорічне шоу в ФРН з феєрверками та концертом. Трансляцію заходу ведуть німецькі телеканали, передає УНН.

Як і в минулі роки, в розпорядженні жителів і гостей міста виявилася територія в 80 тисячі кв. м, що простягнулася від воріт до розташованої в центрі парку Тіргартен Тріумфальної колони. Підготовка до свята почалася приблизно за тиждень - за цей час робітники проклали кабель, встановили кілька сцен, гігантських екранів, а також десятки наметів з їжею і напоями.

Всього в Берліні в новорічну ніч чергують 1,4 тисячі співробітників пожежної служби і кілька сотень поліцейських. У місті діють підвищені заходи безпеки у зв'язку з великим припливом туристів і перманентної ісламістської загрози. Наприклад, територія, на якій йде святкування Нового року, по периметру обгороджена парканом. За оточення не можна проносити алкоголь, скляні пляшки, великі сумки, рюкзаки та валізи, на вході ведеться ретельний контроль.

Новий рік в Німеччині є повною протилежністю Різдва. Якщо святвечір 24 грудня минає в спокійній обстановці в колі сім'ї і близьких, то ніч на 1 січня є гучним святом, яке супроводжується вуличними гуляннями. Перші секунди року, що наступив Берлін зустрів феєрверком. За 10 хвилин було вироблено кілька тисяч залпів.

Вже вранці 1 січня на вулиці Берліна вийдуть посилені наряди комунальних служб. Згідно з прогнозами, їм належить зібрати 450 куб. м сміття.

Нагадаємо, перед новорічними святами поліція Німеччини конфіскувала 850 кг феєрверків та петард у 23-річного жителя Гамбурга.

Українські Національні Новини

Новини Світу