ukenru
somatin-falsifikat-fuflamitsin-u-kiyevi-vikrili-organizovanu-grupu-zbuvachiv-pidrobnikh-likiv

Соматин, фальсифікат, фуфламіцин: у Києві викрили організовану групу "збувачів" підробних ліків

 • 15167 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. У Києві викрили організовану групу "збувачів" фальсифікованого лікарських засобу. Обшуки також провели у Харкові, в ході яких вилучено понад 500 ємкостей із соматином, фальсифікатом та фуфламіцином. Про це повідомляє у відділі комунікації ГУНП міста Києва, передає УНН.

"Поліцейські викрили організовану злочинну групу за збут фальсифікованого лікарського засобу "соматин". Правоохоронці з’ясували, що до угруповання входило троє осіб, між якими заздалегідь були розділені ролі. Готову продукцію збували за допомогою Інтернет-магазину", - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник слідчого відділу управління поліції в метрополітені Олексій Журавель, правоохоронці задокументували протиправну діяльність організованої злочинної групи:

"Ми з’ясували, що раніше судимий за скоєння аналогічного злочину організатор, залучив осіб з метою виготовлення, зберігання та збуту фальсифікованого лікарського засобу. Правоохоронці провели ряд оперативних закупівель, аби довести їх причетність до скоєння злочину. Після чого, було проведено санкціоновані обшуки та з гаража, який винаймали зловмисники у місті Харкові - вилучено понад 500 ємкостей із соматином, фальсифікатом та фуфламіцином. Після проведених слідчих дій, діяльність організованої групи була нами припинена", - додав правоохоронець.

Правопорушникам повідомили про підозру у скоєнні злочину передбаченого частиною 4 статті 321 (“Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів”), частиною 3 статті 28 (“Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією”), частиною 2 статті 321-1 (“Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів”) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві та Харкові викрили продавців фальсифікату ліків з річним обігом "товару" на понад 15 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП