ukenru
sogodni-vidznachayut-vsesvitniy-den-morya-1

Сьогодні відзначають Всесвітній день моря

 • 31143 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Всесвітній день моря відзначають щороку в останній четвер вересня, цього року це 24 вересня, повідомляє УНН

Тема Дня цього року - "Стале судноплавство для сталої планети" надає можливість підвищити обізнаність про цілі в сфері сталого розвитку і розповісти про діяльність Міжнародної морської організації (ІМО) щодо виконання поставлених завдань.

Як вказують в ООН, під час пандемії COVID-19 моряки торгового флоту, яких у світі налічується близько двох мільйонів, продовжують самовіддано виконувати свій професійний обов'язок. Понад 80% товарів в світі перевозяться по морю, включаючи життєво важливі медичні товари та продовольство, які так необхідні для боротьби з пандемією.

Сотні тисяч моряків діють в дуже складних умовах, не маючи можливості покинути судна, на яких вони працюють по багатомісячних контрактах. Цю проблему необхідно вирішити в терміновому порядку, наприклад, шляхом включення моряків на період пандемії в розряд працівників основних служб, і забезпечення безпечної зміни екіпажів, додали в ООН.

Українські Національні Новини

Суспільство