ukenru
sogodni-vidznachayut-vsesvitniy-den-donora-krovi-1

Сьогодні відзначають Всесвітній день донора крові

 • 39804 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Щорічно 14 червня в різних країнах світу відзначають Всесвітній день донора крові, передає УНН.

Як відзначають в ВОЗ, "в цей день ми висловлюємо подяку людям, які добровільно і безплатно здають свою кров, необхідну для порятунку людських життів, і підвищуємо обізнаність про необхідність регулярного донорства крові для забезпечення якості, безпеки та наявності крові та продуктів крові для пацієнтів, які мають у ній потребу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві оголосили тиждень донора крові

Переливання крові і продуктів крові дозволяє щорічно рятувати мільйони людських життів. Воно допомагає продовжити життя пацієнтів, які страждають від станів, які становлять загрозу для життя, і поліпшити якість їх життя. Переливання крові і продуктів крові необхідно при проведенні складних медичних і хірургічних процедур. Воно також відіграє життєво важливу роль в галузі охорони здоров'я матерів і дітей та під час прийняття надзвичайних заходів у відповідь у зв'язку з антропогенними катастрофами і стихійними лихами, додали в ВОЗ.

Служби крові, що забезпечують доступ пацієнтів до достатніх запасів безпечної крові та продуктів крові, як зазначено, є ключовим компонентом ефективних систем охорони здоров'я. Належне постачання може бути забезпечено тільки завдяки регулярному, добровільному та безплатному донорству крові. Однак у багатьох країнах служби крові стикаються з проблемами в забезпеченні достатніх запасів якісної і безпечної крові.

Нагадаємо, в Україні збирають плазму тих, хто перехворів на коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство