ukenru
sogodni-vidznachayetsya-vsesvitniy-den-imunitetu

Сьогодні відзначається Всесвітній день імунітету

 • 27851 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Сьогодні, 1 березня, у світі відзначається Всесвітній день імунітету. Рішення про святкування цього дня прийняте за ініціативою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ) з 2002 року, передає УНН.

Мета цього дня, це залучення суспільної уваги до проблем, пов'язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням і зміцненням імунітету.

Саме слово "Імунітет" походить від латинського слова "immunitas" і означає - звільнення. Імунітет - здатність імунної системи зберігати цілісність і сталість внутрішнього середовища організму. Імунна система відповідає за два важливі процеси: заміну трансформованих або пошкоджених клітин різних органів тіла і захист від проникнення різного роду чужорідних агентів. Таким шляхом забезпечується протиінфекційний, протипухлинний захист і генетична стабільність організму.

Нагадаємо, дієтолог розповіла, які продукти потрібно вживати для покращення імунітету.

Як повідомлялося, в Україні збільшується кількість хворих на рідкісні хвороби, проте діагностика може робити скринінг лише на чотири хвороби серед новонароджених.

Українські Національні Новини

Суспільство