ukenru
sogodni-v-izrayili-provodyat-parlamentski-vibori

Сьогодні в Ізраїлі проводять парламентські вибори

 • 8289 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Сьогодні у Ізраїлі проходять позачергові вибори до Кнесету (парламенту). Про це повідомляє Times of Israel, передає УНН.

Зазначається що з 7 ранку по країні відкрилось більше 10 000 виборчих дільниць. Очікується, що проголосувати за 21 Кнесет проголосує більше 6,3 млн виборців. Результати виборів мають оголосити протягом восьми днів з дня голосування.

На місце у парламенті претендують 39 різних політичних партій, у тому числі фаворит виборів, політичний альянс "Синьо-білий" (Кахоль-лаван) трьох партій "Хосен ле-Ісраель", "Еш Атід" і "Лем", який очолюють колишній начальник генерального штабу оборони Ізраїлю Бені Ганц і екс-міністр фінансів Яїр Лапід.

За результатами опитувань, партія чинного прем'єра Біньяміна Нетаньяху знаходиться на другому місці. Незважаючи на це, в партії "Лікуд" є шанси сформувати коаліцію з правими партіями, що дозволить зберегти посаду за Нетаньяху ще на п'ять років.

Варто зазначити, що вибори є позачерговими і проводяться за парламентської кризи, яка була спровокована законопроектом про обов'язковий призов до армії ортодоксальних іудеїв.

Як повідомляв УНН, Нетаньяху пообіцяв анексувати єврейські поселення на Західному березі річки Йордан.

Українські Національні Новини

Новини Світу