ukenru
sogodni-komitet-rozglyane-pravki-do-zakonoproektu-pro-antikoruptsiyniy-sud-parubiy

Сьогодні комітет розгляне поправки до законопроекту про Антикорупційний суд – Парубій

 • 8487 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Сьогодні профільний комітет парламенту розгляне правки до законопроекту про Антикорупційний суд, для того щоб підготувати документ до другого читання. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Наступного тижня, я переконаний, ключовим питанням нашої роботи має бути закон про Антикорупційний суд… Розуміючи, що поправок має бути значна кількість я вважаю, що нам треба передбачити два або більше днів для розгляду поправок. Хочу наголосити, що сьогодні, о 15:00 має відбутися зсідання (профільного – ред.) комітету. Вкрай важливо, що усі члени комітету прибули на засідання", - підкреслив А.Парубій.

Спікер додав, що більшість ключових позицій законопроекту узгоджені з МВФ і Венеційською комісією.

"Фактично ідеться про останню позицію, по якій ідуть дискусії – повноваження громадської ради міжнародних експертів. Сьогодні, в тому числі і я буду брати участь в нарадах, щоб ми змогли і з МВФ і Венеційською комісією вийти на узгоджену позицію, щоб в залі у нас було не так багато дискусій… По рішенню комітету ми зможемо почати розгляд завтра по обіді", - резюмував А.Парубій.

Як повідомляв УНН, Україні потрібен Антикорупційний суд через високий рівень олігархічної корупції. Про це повідомив на прес-конференції щодо Плану запуску зовнішніх інвестицій ЄС в Україні депутат сейму Литовської Республіки, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

Українські Національні Новини

Політика