ukenru
snigopadi-na-balkanakh-shkoli-zakriti-iz-transportom-pereboyi

Снігопади на Балканах: школи закриті, із транспортом перебої

 • 9656 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Сильні снігопади на Балканах спричинили закриття шкіл, перебої з транспортом та енергетикою, а також відрізали сполучення з віддаленими населеними пунктами. Про це повідомляє УНН з посиланням на Associated Press

У Сербії бушують хуртовини, шість районів на південному заході оголосили надзвичайний стан, попереджаючи про снігові завали на дорогах, що повністю блокують проїзд до гірських сіл.

Більшість шкіл закриті, а надзвичайні служби займаються розповсюдженням продуктів та медикаментів.
У Чорногорії три міста на Адріатичному узбережжі залишились без електроенергії після хурделиці, що обірвала ключову лінію електропередач.

Повідомляється, що перші 10 днів січня були найхолоднішими для країни за десятки років, а у столиці Чорногорії Подгориці люди побачили сніг вперше за 9 років.

У Боснії сніг залишив без світла і зв’язку общину Кладань, там оголошено надзвичайний стан. Снігові завали сягають 1 м, багато доріг заблоковано, а у влади закінчуються ресурси для боротьби зі стихією.

Раніше УНН повідомляв, що Австрію, Німеччину та частково Чехію накрили сильні снігопади, внаслідок яких з початку тижня загинули 8 людей.

На місто Швегальп у швейцарських Альпах обрушилась лавина, в результаті дістали травми троє людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу