ukenru
snig-z-doschem-ta-ozheleditsya-prognoz-pogodi-ta-situatsiya-na-dorogakh

Сніг з дощем та ожеледиця: прогноз погоди та ситуація на дорогах

 • 13771 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. По Україні вранці у понеділок, 1 березня, спостерігалися мокрий сніг та сніг з дощем у шести областях, дощ - у семи регіонах. Вдень в центральних та північних областях невеликий мокрий сніг та дощ продовжаться. Проїзд основними дорогами забезпечено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру та Укравтодору.

Прогноз погоди

За повідомленням Укргідрометцентру, 1 березня хмарно з проясненнями, вночі у західних, вдень в центральних та північних областях невеликий мокрий сніг та дощ, на решті території без опадів. На дорогах, окрім півдня, подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень протягом доби 0...+5° тепла; на Закарпатті до +8° тепла; в Карпатах вночі 1-6° морозу, вдень близько 0°.

Ситуація на дорогах

На ранок 1 березня місцями мокрий сніг Закарпатській, Івано-Франківській, Черкаській областях; сніг з дощем в Львівській, Одеській, Рівненській областях; місцями невеликий дощ у Донецькій, Вінницькій, Луганській, Тернопільській, Хмельницькій, Запорізькій, Чернівецькій областях, на решті території країни без опадів.

"Стан покриття на більшості автодоріг державного значення переважно мокре, в Донецькій та Дніпропетровській областях місцями ожеледиця", - повідомили дорожники.

На перевальних ділянках доріг невеликий сніг з дощем (1-3 см). Стан покриття доріг мокре, на Яблунецькому та Вишківському перевалах місцями засніжене. 

На дорогах державного значення проводяться роботи з обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами та водовідведення. Продовжується робота по очистці місць зупинок громадського транспорту, заїзних кишень та узбіч від злежаного снігу.

"Проїзд на автодорогах державного значення забезпечено", - запевнили дорожники.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 262 одиниць техніки та 326 робітників.

Українські Національні Новини

Суспільство