ukenru
snig-ozheleditsya-ta-do-16-morozu-prognoz-pogodi-i-situatsiya-na-dorogakh

Сніг, ожеледиця та до 16° морозу: прогноз погоди і ситуація на дорогах

 • 12737 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. На ранок суботи, 6 лютого, у семи областях України сніжило, місцями випало до 6 см снігу, на дорогах ожеледиця, впродовж доби триматиметься мороз на більшості території країни. Проїзд основними дорогами забезпечено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру та Укравтодору.

Прогноз погоди

За повідомленням Укргідрометцентру, 6 лютого хмарно з проясненнями. У південній частині та на Прикарпатті сніг, у Карпатах місцями значний сніг, на Закарпатті, вдень подекуди на Одещині та Криму дощ, на решті території без опадів. На дорогах країни місцями ожеледиця.

Вітер змінних напрямків 3-8 м/с.

Температура вночі 8-13°, в північних та центральних областях місцями до 14-16° морозу, в Карпатах, на Прикарпатті та півдні країни 2-7° морозу; вдень 1-7° морозу, у північно-східних областях до 9° морозу; протягом доби на Закарпатті та півдні Одещини, вдень і в Криму 0-5° тепла.

Ситуація на дорогах

На ранок 6 лютого місцями невеликий сніг спостерігається в Луганській, Харківській, Херсонській, Миколаївській областях, більш інтенсивні опади в Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській області, де приріст снігового покрову становить 2-6 см; сніг з дощем в Закарпатській області. Покриття на автодорогах державного значення мокре, в Одеській області засніжене.

На перевальних ділянках доріг невеликий мокрий сніг, в нічний час випало до 2-4 см. Покриття доріг мокре, в Івано-Франківській області засніжене.

На дорогах державного значення проводяться роботи з обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами, ліквідація ожеледиці, розчистки проїзної частини та узбіччя доріг від снігу.

"Проїзд автомобільними дорогами державного значення забезпечено", - запевнили дорожники.

Водночас, упродовж доби на "гарячу лінію" Укравтодору від водіїв надійшло 2 звернення щодо незадовільного зимового утримання доріг, по яких, як зазначається, було "вжито оперативних заходів з усунення недоліків".

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 349 одиниць техніки та 491 робітник.

Доповнення

Сніговий циклон наприкінці минулого місяця уже вирував в Україні. Він перемістився в нашу країну 27 січня з півдня і призвів до надзвичайних ситуацій в південній частині території України. Починаючи з 29 січня спостерігалося переміщення циклону в центральні та північно-східні області. На ранок 2 лютого циклон покинув територію України.

Українські Національні Новини

Суспільство