ukenru
snig-khurtovini-ta-ozheled-vodiyiv-poperedzhayut-pro-nebezpeku-na-zakhodi-krayini

Сніг, хуртовини та ожеледь: водіїв попереджають про небезпеку на Заході країни

 • 15113 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Патрульна поліція України попереджає про ускладнення погодних умов на території держави, а саме — Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій та Закарпатській областях. Про це повідомила пресслужба відомства, інформує УНН.

Цитата:

“Синоптики прогнозують хуртовини та значний сніг у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Будуть пориви вітру 15-20 м/с та на дорогах ожеледиця — І рівень небезпечності, жовтий. На Закарпатті — сніг з дощем та ожеледь”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

8 та 9 лютого значний сніг та хуртовини охоплять західні, північні, центральні та східні області. 8 лютого у південних областях та на Прикарпатті очікується сніг з переходом в дощ, ожеледь та налипання мокрого снігу. На Закарпатті — дощ. Удень 9 лютого синоптики прогнозують на заході та півдні країни припинення опадів.

“Наразі ситуація на дорогах, де очікується негода, контрольована й рух автомобільними дорогами держави забезпечено. Комунальні організації оброблюють проїжджі частини протиожеледними матеріалами. Надалі, аби запобігти ускладненню руху та сприяти ефективнішій роботі комунальних служб, на території засніжених областей, а також у столиці можливе обмеження руху великовагового транспорту та автобусів. Ці заходи необхідні, аби захистити життя та здоров’я всіх учасників дорожнього руху, яке може опинитися під загрозою через негоду”, - додали в патрульній поліції.

Доповнення

Вчора УНН повідомляв, що активний циклон принесе в Україну негоду — снігопади розпочнуться на заході країни вже сьогодні і до вівторка, 9 лютого, перемістяться на схід. Температура повітря знижуватиметься місцями до 23 градусів морозу.

Українські Національні Новини

Суспільство