ukenru
smertniy-virok-za-blyuznirskiy-dopis-u-sotsmerezhi-vinesli-u-pakistani

Смертний вирок за "блюзнірський" допис у соцмережі винесли у Пакистані

 • 12899 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Антитерористичний суд у Пакистані виніс смертний вирок за допис у фейсбуці, який було визнано "блюзнірським". Як вирішив даний суд у місті Багавалпурі у провінції Пенджаб на сході країни, 30-річний Таймур Раза, шиїт за вірою, в тому дописі минулого року принизливо висловився про сунітських релігійних діячів і про дружин пророка Магомета, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

За даними правозахисної організації Human Rights Watch, у Пакистані протягом 2016 року за звинуваченнями, пов’язаними з блюзнірством, були арештовані десять мусульман і п’ять представників інших релігій.

Останнім часом уряд країни обіцяв посилити боротьбу з поширенням у соціальних мережах повідомлень, зміст яких вважається блюзнірським.

Блюзнірство в Пакистані, де більшість населення належить до сунітської гілки ісламу, є кримінальним злочином, що тягне суворі покарання, аж до смертної кари за певних обставин, але досі за ним іще нікого не стратили. Натомість, за даними правозахисників, із 1990 року в Пакистані самосудами вбили не менш ніж 65 людей, яких нападники самі звинувачували у "блюзнірстві".

Як повідомляв раніше УНН: сомалійські ісламістські повстанці до смерті забили чоловіка камінням як покарання за подружню зраду.

Українські Національні Новини

Новини Світу