ukenru
smertnist-vid-koronavirusu-v-rosiyi-v-krayini-reyestruyut-rekordni-maksimumi

Смертність від коронавірусу в Росії: в країні реєструють рекордні максимуми

 • 19094 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Кількість померлих людей від коронавірусу в Росії все ще коливається майже на історичних максимумах, але кількість нових випадків зараження продовжує знижуватися. Про це пише УНН з посиланням на дані російського оперативного штабу по боротьбі з інфекцією.

Деталі

Оперативний штаб по боротьбі з коронавірусом повідомив про 1 241 смертельний випадок COVID-19 у порівнянні з рекордом пандемії в 1 254, зафіксованим минулого тижня.

Штаб також повідомив про 35 681 новий підтверджений випадок COVID-19, що відображає стійку тенденцію до зниження з початку листопада, коли щоденна кількість перевищила 41 тисячу випадків, що є найвищим рівнем з початку пандемії.

Зростання смертності відбувається на тлі низького рівня вакцинації у Росії. Близько 40% з майже 146 мільйонів жителів РФ були повністю вакциновані.

Загалом штаб повідомив про понад 9,3 мільйона підтверджених випадків коронавірусної інфекції та 265 336 смертей від COVID-19, що є найвищою кількістю смертей у Європі.

Деякі експерти вважають, що справжня цифра смертності є набагато вищою. Звіти російської статистичної служби "Росстат" показують набагато вищу смертність від COVID-19. За їхніми даними, з квітня 2020 року по вересень цього року померло близько 462 тисяч людей з COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії вже майже тиждень від COVID-19 щодня вмирають понад 1 200 людей

Доповнення

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в неділю він ревакцинувався препаратом Sputnik Light, однодозовою версією вакцини Sputnik V, яку він отримав навесні. Путін сказав, що почувається добре і не відчуває побічних ефектів.

Кремль делегував повноваження щодо введення обмежень регіональним органам влади залежно від місцевої ситуації, і багато регіонів по всій Росії посилили обмеження, дозволяючи доступ до громадських місць лише тим, хто повністю імунізований або має негативний тест на коронавірус.

Казань, столиця російської провінції Татарстан, у понеділок першою у Росії почала вимагати QR-коди, що підтверджують вакцинацію, перенесену хворобу або негативний тест на коронавірус у громадському транспорті.

Кабінет міністрів Росії вніс новий закон, який обмежує доступ до багатьох громадських місць, а також на внутрішні та міжнародні поїзди та рейси для тих, хто не пройшов повну вакцинацію, одужав від COVID-19 або звільнений від вакцинації.

Закон, який має набути чинності на початку наступного року, уже викликав протести по всій країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу