ukenru
smertelniy-koronavirus-nazvano-kilkist-ukrayintsiv-yaki-khochut-evakuyuvatis-z-kitayu

Смертельний коронавірус: названо кількість українців, які хочуть евакуюватись з Китаю

 • 39265 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Посольство України у Китайській Народній Республіці встановило зв’язок з 71 громадянином України, які перебувають у провінції Хубей, закритій на карантин у зв’язку зі спалахом смертельного коронавірусу. З них 51 особа висловила бажання бути евакуйованими до України. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в посольстві.

"Станом на 01.02.2020 року посольством встановлено зв’язок з 71 громадянином України, які перебувають у провінції Хубей. З них 51 особа (місто Ухань – 45 осіб, інші населені пункти – 6 осіб) висловили бажання бути евакуйованими до України", - повідомили в посольстві.

Дипломати підкреслили, що посольство підтримує контакти з українськими громадянами, які перебувають у місті Ухань та інших містах провінції Хубей, за допомогою стільникового зв’язку та соцмереж.

"Громадянам України, які перебувають у цьому регіоні, повідомлено про можливу евакуацію", - зауважили в посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай дав попередню згоду на евакуацію українців з ураженого коронавірусом Уханя

Також у дипустанові зазначили, що, на виконання завдання щодо організації українськими дипломатичними представництвами повного обліку українських громадян, які перебувають на території КНР, що містилося у рішенні оперативної групи РНБО України за підсумками засідання 27 січня, посольство проводить опитування громадян України, які перебувають на території КНР.

"Дані щодо кількості громадян України, які зараз перебувають на території КНР, постійно оновлюються. Станом на 1 лютого 2020 року кількість громадян України, які перебувають на території КНР та надіслали свої дані посольству України – 356 осіб", - розповіли дипломати.

Нагадаємо, напередодні Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції. 

Як повідомляв УНН, за останніми даними, кількість загиблих у результаті зараження коронавірусом у Китаї досягла 258 осіб.

Українські Національні Новини

Політика