ukenru
sluzhbu-bezpeki-senatu-ssha-zvinuvatili-u-nedostatnomu-kiberzakhisti

Службу безпеки сенату США звинуватили у недостатньому кіберзахисті

 • 8718 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Хакери, які працюють на іноземні уряди, продовжують здійснювати атаки на особисті електронні пошти сенаторів США і їх помічників - і служба безпеки сенату США відмовилася їх захищати. Про це заявив сенатор-демократ Рон Вайден у листі лідерам сенату, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Як зазначено у листі Вайдена, його офіс виявив, що "щонайменше одна велика технологічна компанія" попередила незазначену кількість сенаторів і помічників, що на їх особисті облікові записи електронної пошти були "націлені хакери іноземних урядів".

Співробітник сенату США повідомив, що такі повідомлення були отримані "в останні кілька тижнів або місяців".

При цьому сенатор Вайден повідомив, що управління парламентських приставів, яке відповідає за безпеку сенату США, поінформувало законодавців і співробітників про те, що у нього немає повноважень для захисту особистих, а не офіційних електронних поштових скриньок.

"Це повинно змінитися. Листопадові вибори все наближаються, і Росія продовжує свої атаки на нашу демократію, і сенат просто не може дозволити собі подальших зволікань", - написав Вайден у листі.

Нагадаємо, кіберкомандування США отримало повноваження здійснювати рейди на іноземні мережі.

Українські Національні Новини

Новини Світу