ukenru
slugi-narodu-vipravlyayut-svoyi-zh-pomilki-ivchenko-pro-pidvischennya-derzhpidtrimki-agrosektora

"Слуги народу" виправляють свої ж помилки – Івченко про підвищення держпідтримки агросектора

 • 16519 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Міністерство аграрної політики та продовольства України буде лобіювати підвищення держпідтримки агросектора до 1% валового внутрішнього продукту України. Заступник голови партії “Батьківщина” і посол Фонду ООН з Глобального Сталого Розвитку народний депутат Вадим Івченко вважає, що таким кроком влада намагається зараз виправити власні помилки, адже одновідсоткова держпідтримка аграрного сектору з ВВП була раніше ліквідована "Слугами народу".

Цитата:

"Я підтримую збільшення фінансування агарного сектору до 1% ВВП, але хочу нагадати: це вже було, і "Слуги народу" це зруйнували своїми непродуманими діями. Спочатку вони ліквідували Мінагрополітики, а потім ліквідували одновідсоткову підтримку агарної галузі. Нічого нового тут немає, це лише показує, що "Слуги народу" самі зараз виправляють свої помилки щодо ліквідації Мінагрополітики та ліквідації держпідтримки одного відсотка ВВП", - зауважив Івченко.

Деталі

Народний депутат підкреслює, що якщо вже такі ініціативи йдуть від міністра аграрної політики, то у монобільшості є консенсус з приводу цього питання, тож ймовірність повернення держпідтримки агарної сфери на рівні 1% ВВП цілком реальна.

"Кошти такі можуть надати. Це вкрай важливо на сьогодні, особливо, якщо підтримка буде надаватися маленьким фермерам - вони зараз найнезахищеніші перед відкриттям ринку землі", - вважає Вадим Івченко.

Доповнення

Нагадаємо, нардеп Вадим Івченко раніше розповів, що запропонований монобільшістю ринок землі створить повсюдно “феодальні республіки”, коли через корпоратизоване управління земля опиниться в приватній власності обмеженої кількості осіб. 

Українські Національні Новини

Політика