slovatski-dalekobiinyky-sohodni-rozpochynaiut-blokadu-na-kordoni-z-ukrainoiu-vzhe-cherha-z-600-vantazhivok-demchenko

Словацькі далекобійники сьогодні розпочинають блокаду на кордоні з Україною, вже черга з 600 вантажівок - Демченко

 • 25240 переглядiв

Близько 600 вантажівок стоять у черзі на словацько-українському кордоні, а словацькі далекобійники мають намір заблокувати пункт пропуску Ужгород-Вишнє Нємецьке з 1 грудня.

На кордоні зі Словаччиною на напрямку "Ужгород-Вишнє Нємецьке" станом на ранок в чергах перебуває близько 600 вантажівок. Словацькі далекобійники планують сьогодні розпочати блокування руху. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Та ситуація яка є на кордоні з Польщею вона додала вже черг, як на словацькому кордоні, так й на кордоні з Угорщиною. До 6 листопада там не фіксували черг з вантажівок. Станом на ранок сьогодні на напрямку "Ужгород-Вишнє Нємецьке" - це кордон зі Словаччиною в чергах перебуває десь 600 вантажівок, а на кордоні з Угорщиною навпроти пункту пропуску "Тиса" до тисячі вантажних транспортних засобів, які очікують можливості перетину кордону

- розповів Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада на кордоні з Польщею: у черзі близько 2,1 тис. вантажівок

Він нагадав, що словацькі далекобійники планують сьогодні, 1 грудня о 16:00 розпочати блокування пункт пропуску "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на кордоні з Україною.

"Від учора ми маємо інформацію від словацьких колег про те, що сьогодні о 15:00 за європейським часом (16:00 за Києвом) розпочнеться блокування руху для вантажівок саме на напрямку пункту пропуску "Вишнє Нємецьке-Ужгород" й вчинятимуть ці дії представники Союзу перевізників Словаччини", - сказав Демченко.

Демченко зазначив, що учасники цієї акції зазначали, що вони на виїзд зі Словаччини будуть пропускати близько чотирьох вантажівок на годину.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що з 1 грудня Асоціація далекобійників Словаччини заблокує пункт пропуску "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на кордоні з Україною.

Заступник голови комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури, народна депутатка Юлія Клименко повідомляла, що 30 листопада вже було зафіксовано рух щодо перекриття словацькими далекобійниками головного пункту пропуску на кордоні Словаччини з Україною.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вступна кампанія 2023 року завершена - МОН

     • 23012 переглядiв