slovatski-dalekobiinyky-prodovzhat-blokadu-kordonu-na-diliantsi-vyshnie-niemetske-uzhhorod

Словацькі далекобійники продовжать блокаду кордону на ділянці Вишнє Нємецьке-Ужгород

 • 27836 переглядiв

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) з 11 грудня 2023 року заблокує рух вантажівок на прикордонному переході "Вишнє Нємецьке-Ужгород", не зачіпаючи при цьому особистий транспорт. Акція є частиною триваючих протестів, пов'язаних з дозволами на в'їзд вантажівок до ЄС.

У понеділок, 11 грудня, Спілка автомобільних перевізників Словаччини знову заблокує рух вантажівок через словацький прикордонний пункт пропуску "Вишнє-Нємецьке-Ужгород". Про це йдеться на сторінці спілки UNAS у фейсбуці, передає УНН.

Спілка автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) ухвалила рішення продовжити акцію протесту на переході кордону Вишнє-Нємецьке/Ужгород з 11.12.2023 з 15:00 до подальшого повідомлення

йдеться в заяві.

Деталі

Перевізники попереджають, що заблокують в'їзд на територію Словацької Республіки для вантажних перевезень. Особистий транспорт у жодному разі не обмежуватимуть.

Це рішення президія ухвалила на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок автотранспорту Словаччини. Приєднуємося до протестів, які організовуються в Польщі з 06.11.2023 і з 11.12.2023 також на території Угорщини

заявили в UNAS.

Доповнення

1 грудня словацькі далекобійники почали блокувати рух вантажівок на прикордонному пункті пропуску "Вишнє Нємецке" з Україною, дозволяючи обмежений проїзд. Вони приєдналися до польських водіїв вантажівок, які вимагають від ЄС відновити дозволи на рух вантажівок, скасовані після вторгнення росії.

Європейський комісар з транспорту Адіна Велян заявила 29 листопада, що Україна та ЄС не можуть бути "заручниками" польських далекобійників, які блокують кордон. За її словами, ситуація "неприйнятна", і Брюссель залишає за собою право втручатися у забезпечення дотримання правил та застосування закону.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій

     • 33923 переглядiв