slovatski-dalekobiinyky-pochaly-blokuvaty-rukh-na-kordoni-z-ukrainoiu-dpsu

Словацькі далекобійники почали блокувати рух на кордоні з Україною - ДПСУ

 • 24558 переглядiв

Словацькі далекобійники почали блокувати рух вантажівок на прикордонному пункті пропуску "Вишнє Нємецке" з Україною, дозволяючи обмежений проїзд. Вони приєдналися до польських водіїв вантажівок, які вимагають від ЄС відновити обмежені дозволи на рух вантажівок, скасовані після вторгнення росії.

Представники Спілки перевізників Словаччини почали блокувати рух вантажівок  через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке" на кордоні з Україною. Про це УНН повідомляє із посиланням на Держприкордонслужбу України.

За інформацією від словацьких прикордонників, о 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", суміжний українському пункту пропуску "Ужгород". Акцію, терміни якої наразі не відомі, проводять представники Спілки перевізників Словаччини

 - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Деталі

Зазначається, що перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть. Машини з іншим вантажем на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по чотири вантажівки за годину.

На в’їзд у Словаччину рух блокуватися не буде, вказали в ДПСУ.  Також не обмежуватиметься рух легкового автотранспорту та автобусів.

Додамо

Словацькі перевізники приєднуються до польських далекобійників, які з 6 листопада блокують декілька пунктів пропуску на кордоні з Україною. 

Польські та словацькі далекобійники вимагають, щоб ЄС відновив систему надання обмеженої кількості дозволів українським компаніям на роботу в блоці, а європейським далекобійникам – на в'їзд до України. Дозволи було скасовано після вторгнення рф.

Доповнення

Європейський комісар з транспорту Адіна Велян заявила 29 листопада, що Україна та ЄС не можуть бути "заручниками" польських далекобійників, які блокують кордон. За її словами, ситуація "неприйнятна", і Брюссель залишає за собою право втручатися у забезпечення дотримання правил та застосування закону.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У заручниках у ХАМАС залишаються 137 людей – ЗМІ

     • 22518 переглядiв

    Шторм у Криму: на пляжі у Гурзуфі знайшли тіло чоловіка

     • 22195 переглядiв