ukenru
slovachchina-uviyshla-do-top-20-torgovikh-partneriv-ukrayini-u-yes

Словаччина увійшла до топ-20 торгових партнерів України у ЄС

 • 11253 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Словаччина входить до топ-20 торговельних партнерів України серед країн Євросоюзу з понад 1 млрд дол. обсягу двосторонньої торгівлі за 10 місяців минулого року. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу уряду.

"За 10 місяців минулого року обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Словаччиною перевищив 1 млрд дол. – з позитивним для України сальдо. Наразі Словаччина входить до топ-20 торговельних партнерів України серед країн Євросоюзу", - повідомили у прес-службі уряду за підсумками зустрічі віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ і європейських питань Словаччини Мирослава Лайчака з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Великий інтерес для обох країн, як зазначається, представляють проекти в енергетиці, адже енергетична безпека була і є стратегічним пріоритетом і для України.

Так само актуальною є взаємодія у сфері логістики й транзиту товарів, в розвитку добувної промисловості, енергоефективності, підтримці малого та середнього бізнесу, в розвитку регіонального співробітництва.

Нагадаємо, за 11 місяців 2018 року проти аналогічного періоду у 2017 року експорт товарів збільшився на 9,9% та становив 43,2 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Економіка