slovachchina-peredaye-ukrayini-sche-dvi-samokhidni-gaubitsi-zuzana-2-zmi

Словаччина передає Україні ще дві самохідні гаубиці Zuzana 2 – ЗМІ

 • 270950 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. 1 серпня відбудеться урочиста передача Україні двох самохідних гаубиць Zuzana 2, виробництво яких спільно профінансували Данія, Норвегія та Німеччина. Про це повідомило словацьке видання Dennikn.sk, пише УНН.

Цитата

"У вівторок Словаччина передасть Україні ще дві одиниці самохідних гаубиць Zuzana 2. Це будуть перші гаубиці з пакету з 16 одиниць, виробництво яких спільно фінансують Данія, Норвегія та Німеччина", — йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними видання, офіційна церемонія передачі САУ запланована на вівторок о 10:30 у місті Дубниця-над-Вагом за участі прем’єр-міністра Словаччини Людовіта Одора та керівника оборонного відомства Мартіна Скленара.

Доповнення

Про постачання цих бронемашин йшлося у 2022 році. Передбачалося, що за гроші Данії, Норвегії та Німеччини загалом вироблять 16 самохідних гаубиць для України. Ціна усього замовлення становить 92 мільйони євро.

Планувалося, що Данія, Норвегія та Німеччина виділять уряду Словаччини по 30 млн євро, після чого Міноборони Словаччини придбає у приватної компанії гаубиці та передасть їх Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїна та Словаччина планують спільно створити гаубицю

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Трамп лідирує серед республіканських виборців - опитування

     • 566395 переглядiв

    В Україну йде сильна спека: температура сягатиме 32-39 градусів

     • 495409 переглядiв