ukenru
slova-putina-porozhniy-zvuk-kuleba-pro-garantiyi-mirnogo-prokhodu-suden-z-odesi

Слова путіна - порожній звук: Кулеба про "гарантії" мирного проходу суден з Одеси

 • 114236 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Україна не може довіряти словами російського диктатора володимира путіна про «гарантії» для судноплавства - раніше він гарантував не нападати на Україну. Про це на Twitter написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише УНН.

Цитата

«путін каже, що не використовуватиме торговельних шляхів для нападу на Одесу. Це той самий путін, який сказав канцлерові Німеччини Шольцу та президенту Франції Макрону, що не нападатиме на Україну - за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення до нашої країни. Ми не можемо довіряти путіну, його слова – порожній звук», – написав міністр.

Putin says he will not use trade routes to attack Odesa. This is the same Putin who told German Chancellor Scholz and French President Macron he would not attack Ukraine — days before launching a full-scale invasion of our country. We can not trust Putin, his words are empty.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) June 6, 2022

Контекст

Російський диктатор раніше заявив, що росія нібито готова забезпечити вивезення українського зерна через окуповані нею порти Бердянська та Маріуполя, а також гарантує мирний прохід суден із зерном у міжнародні води з тих портів, які під контролем України.

Раніше

На вихідних пресслужба Українського Дунайського пароплавства повідомила, що блокаду українських портів готуються "прорвати" за допомогою річкового контейнеровозу через порт Ізмаїл.

Українські Національні Новини

Політика