ukenru
slidom-za-ssha-ukrayina-chekaye-vid-nimechchini-na-ukhvalennya-zakonu-pro-lend-liz

Слідом за США: Україна чекає від Німеччини ухвалення закону про ленд-ліз

 • 149655 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Україна хотіла б, щоб Німеччина слідом за США ухвалила закон про ленд-ліз. Про це в інтерв'ю Bild am Sonntag сказав посол України у ФРН Андрій Мельник, пише УНН.

Деталі

За словами Мельника, в Україні триває війна, тому потрібні швидкі рішення. Він зазначив, що Німеччина дуже довго "бореться сама з собою", а уряд ФРН "дуже добре вміє знаходити виправдання" для своєї бездіяльності.

Цитата

"Ми хочемо якнайшвидшого експорту 88 танків "Леопард", 100 бронемашин "Мардер", самохідних гаубиць та багато іншого. Але найголовніше – це зміна мислення. Ми переживаємо найбільшу війну у Європі за останні 80 років. Ви не зможете виграти її, маючи ще 30 чи 100 танків. Що було б важливо, так це німецький закон про ленд-ліз, подібний до американського, і довгостроковий альянс проти росії", - сказав посол.

Також за його словами, щоб перемогти росію, Україні потрібне найсучасніше німецьке озброєння.

Нагадаємо

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект щодо запровадження ленд-лізу для України. Закон підтримало 417 конгресменів, проти висловилося 10 людей. Усі противники ленд-лізу – представники республіканської партії.

Закон передбачає значне прискорення постачання в Україну озброєння, техніки, продовольства та допомоги із США.

Українські Національні Новини

Політика