skoro-zaydemo-na-tsi-teritoriyi-gayday-anonsuvav-dobri-novini-pro-prosuvannya-zsu-na-svativskomu-napryami

Скоро зайдемо на ці території: Гайдай анонсував добрі новини про просування ЗСУ на Сватівському напрямі

 • 353886 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі одного з телеканалів анонсував хороші новини про просування Збройних Сил України на Сватівському напрямку в Луганській області. Він зазначив, що траса Сватове-Кременна практично повністю перебуває під контролем ЗСУ. Незабаром українська армія зайде на ці території, передає УНН.

Деталі

Так, глава ОВА повідомив, що траса Сватове-Кремінна практично повністю перебуває під контролем Збройних Сил України. Незважаючи на проливні зливи кілька днів поспіль, які уповільнюють просування нашої армії – ЗСУ роблять успіхи на цьому напрямку.

Цитата

“Я дуже сподіваюся, що наступного тижня ми покажемо вже фото і відеоматеріали з дозволу Генштабу з деокупованих територій. Ми, в принципі, готуємося до заходу на ці території, тому що там залишилися люди. Їх не дуже багато, але вони є. І потрібно відразу, з перших днів підтримувати цих людей, завозити гуманітарну допомогу, медикаменти. Тому сподіваюся, що наступного тижня ми зможемо показувати фото і відеоматеріали вже з деокупованих сіл”, – повідомив він.

Гайдай також розповів, які підрозділи російської армії воюють на території Луганської області. За його словами, це “збірна солянка”, оскільки в регіоні перебувають “різні малі народи” ворога.

“Це збірна солянка. У Лисичанську мародерствують “кадирівці”. Ми фіксували різні малі підрозділи. Чомусь їх називають “бурятам”, але насправді, різні малі народи беруть участь у цій війні. Це, в основному, десь далекосхідні регіони росії… У нас вже фіксують підрозділи, які сформовані вже зі свіжо мобілізованих цивільних, яких набрали в росії внаслідок так званої, ”часткової мобілізації”. Ми фіксували знаходження в Луганській області нібито “вагнерівців”, але за фактом, це зеки, яких пригожин (євген пригожин, глава пвк “вагнер” – ред.) набирав у в'язницях. У нас є регулярні підрозділи російської гвардії. І у нас є мобілізовані на ново-окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Тобто, це теж люди абсолютно мирних професій, яких абсолютно підряд усіх забирають. Там уже з віковими порогами – нижніми, верхніми проблема. Їх просто так нівелювали”, – додав він.

Доповнення

Гайдай повідомив, що в Рубіжному Луганської області російські окупанти формують маневровий житловий фонд – заселяють бойовиків і колаборантів у порожні квартири.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Завтра в Україні не планують відключати світло

     • 44407 переглядiв

    Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

     • 70747 переглядiв

    Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

     • 68060 переглядiв

    Новини по темі

    Столиця Танзанії вводить обмеження на воду

     • 355070 переглядiв