ukenru
skladeno-top-10-nayvplivovishikh-mist-svitu

Складено Топ-10 найвпливовіших міст світу

 • 9992 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Японський Фонд пам'яті Морі назвав Лондон найвпливовішим містом світу в 2018 році. У першу п'ятірку також увійшли Нью-Йорк, Токіо, Париж і Сінгапур. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Автори рейтингу оцінили 44 міста по шести основних факторах: економіка, науково-дослідні і дослідно-конструкторські розробки (НДДКР або, простіше кажучи, розробка і впровадження інновацій), культурна взаємодія, придатність до життя, екологія і доступна середа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну внесли до найбільших "лузера" в рейтингу інноваційності

На думку авторів рейтингу, цього року посилився вплив деяких північноамериканських міст в той час, як азіатські "зірки" втратили свої позиції. Наприклад за рік, Пекін "впав" з 23 на 13 сходинку через погіршення транспортної інфраструктури, а Шанхай опустився на з 15 на 26 сходинку через погіршення економіки.

Москва займає 33 рядок рейтингу між Куала-Лумпур і Стамбулом. При цьому російська столиця стоїть на 14-му місці за доступністю середовища, на 20-му місці по культурному обміну та на 22-му місці з розробки та впровадження інновацій. Самим "невпливовим" із запропонованих міст виявився Каїр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потрапила в рейтинг країн з швидким скороченням робочої сили

Фонд пам'яті Морі та Інститут урбаністичних стратегій складають індекс найвпливовіших міст, починаючи з 2008 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу