ukenru
skhudnennia-na-maizhe-40-kh-pobyttia-ta-vidsutnist-meddopomohy-yak-rosiiany-znushchaiutsia-nad-ukrainskymy-politviazniamy

Схуднення на майже 40 кг, побиття та відсутність меддопомоги: як росіяни знущаються з українських політв’язнів

 • 17109 переглядiв

Російські окупанти продовжують знущатися над українськими політв'язнями з Криму, відмовляючи їм у належній медичній допомозі та застосовуючи до них силу, що призвело до серйозних наслідків для здоров'я, таких як втрата ваги майже на 40 кг та травми від побоїв.

Окупанти продовжують знущання над українськими політв’язнями з Криму, яких вони незаконно засудили та етапували на територію росії. Систематично застосовують проти них силу, а також не надають належної медичної допомоги, що призводить до тяжких для здоров’я наслідків. Про це йдеться у заяві Представництва Президента в АРК, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, станом на початок квітня: 

  • у політв’язня Тофіка Абдулгазієва, за словами його адвоката, виявлено туберкульоз, двосторонню пневмонію, серцеву недостатність та низку інших складних захворювань. Нещодавно його перевели з реанімації в палату інтенсивної терапії. Зі слів родини, він дуже виснажений і схуд майже на 40 кг.

У травні 2022 року окупаційний "суд" виніс Абдулгазієву обвинувальне рішення, незаконно засудив його до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першими п’ятьма роками у в’язниці. У липні 2023 чоловіка етапували у в’язницю в челябінській області рф.

  • політв’язня Асана Яникова побили у в’язниці у володимирі, рф. Зі слів його сестри стало відомо, що 6 квітня, під час огляду, двоє вартових двічі вдарили його головою об бетон після прохання забрати свої продукти з каптерки. За її словами, він не провокував співробітників в’язниці й не чинив опір. Окупанти незаконно засудили Яникова у березні 2023 року. Йому винесено вирок до 15 років колонії. За фактом побиття родичі Яникова та захист планують направити скарги до ФСВП рф.
  • 66-річного Зекір’ю Муратова з інвалідністю третьої групи етапували з в’язниці у місті балашові саратовської області рф до колонії №5 у нижньому новгороді, — про це політв’язень повідомив своїй доньці через тюремний зв’язок “Зонателеком”. 

Влітку 2021 року, у СІЗО, Зекір’я перехворів на COVID-19, тоді його у тяжкому стані, з двосторонньою пневмонією доставили до тюремної лікарні у ростові-на-дону. Дещо згодом у нього стався гіпертонічний криз. У липні 2020 року окупанти незаконно засудили Муратова до 11 років колонії.

16.04.24, 12:25 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Війна