skhema-opovishchennia-naselennia-cherez-zlit-mihiv-ne-zminytsia-ihnat

Схема оповіщення населення через зліт МіГів  не зміниться - Ігнат

 • 19294 переглядiв

Схема оповіщення населення не зміниться, бо російський МіГ-31, що є носієм "кинджалів", іноді злітає з ракетою, іноді без неї. Але дуже часто інформація щодо присутності ракети на борту залишається невідомою. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Українського радіо, передає УНН.

Поки що на даний момент, я так розумію, ще рішення немає. Повітряні сили ще не отримали вказівок, як буде здійснюватися сповіщення населення, але, зрештою, Повітряні сили будуть оголошувати в будь-якому разі небезпеку

- сказав Ігнат.

За його словами, незмінним залишиться те, що Повітряні сили ЗСУ у будь-якому разі будуть продовжувати оголошувати небезпеку і щодо ударних дронів, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ.

Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами, у який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні

- зазначив Ігнат.

Він переконаний, що МіГ все одно буде злітати.

"Інколи інформація є, що МіГ злетів з ракетою, інколи – що без ракети, а іноді такої інформації немає. Тут ризикувати ми не маємо права", - додав Ігнат.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський дав доручення запропонувати рішення, щоб вильоти ворожих носіїв "кинджалів" не паралізували країну на години.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Рада обмежила ставки за мікрокредитами

     • 21622 переглядiв

    У рф "лоб у лоб" зіштовхнулись два поїзди: 25 пасажирів поранені

     • 22151 переглядiв

    Парламент ухвалив закон про різні види відпусток: що нового

     • 20766 переглядiв