skandynavski-avialinii-prypyniaiut-prodazh-kakao-nesquik-oskilky-nestle-vkhodyt-do-chornoho-spysku-v-ukraini

Скандинавські авіалінії припиняють продаж какао Nesquik, оскільки Nestle входить до "чорного списку" в Україні

 • 28255 переглядiв

Скандинавські авіалінії (SAS) припинили продавати Nesquik через внесення Nestlé до чорного списку в Україні, після аналогічних дій з продукцією PepsiCo та Mondelez.

Скандинавські авіалінії (SAS) вилучає Nesquik від Nestlé зі свого асортименту через входження компанії у "чорний список" в Україні. Раніше SAS відмовився від продажу зокрема продукції PepsiCo, а також шоколадних батончиків Daim, Toblerone та сиру Philadelphia від харчового гіганту Mondelez. Про це повідомляє УНН із посиланням на видання Politiken і TV 2 Norge.

Ми можемо підтвердити, що ми вилучили питний шоколад Nesquik з асортименту на борту через те, що Nestlé потрапила в список України

- ідеться у повідомленні пресслужби SAS телеканалу TV 2 Norge.

У вересні SAS повідомила, що бойкотуватиме напій Pepsi, оскільки виробник PepsiCo опинився в "чорному списку" України: компанія продовжує працювати в рф, і таким чином спонсорує країну-агресора. Також компанія відмовилась від інших брендів, що фігурують в "чорному списку", зокрема це стосується продукції харчового гіганту Mondelez - це шоколадні батончики Daim і Toblerone та сир Philadelphia. 

Довідка

Скандинавські авіалінії SAS є мультинаціональною авіакомпанією, яка пов'язана з трьома країнами, а саме - Данія, Норвегія та Швеція. На сьогодні SAS провідний перевізник скандинавських країн. З 2006 року Скандинавські авіалінії перевезли 25 млн пасажирів, Загалом SAS Group перевезли 38,6 млн пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google розкрив топ пошукових запитів в Україні за 2023 рік: що у списку

Доповнення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 2 листопада повідомило у прес-релізі, що Nestlé включено до списку "спонсорів війни" України.

У Nestlé в Росії працює понад 7000 співробітників. Це суттєва підтримка економіки терористичної держави

– йдеться у повідомленні НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвійську компанію підозрюють у постачанні електронних компонентів військового призначення для рф

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС присудив 7 років колонії голові райсуду Вінниччини

     • 25949 переглядiв