ukenru
skandalniy-zakon-pro-tualeti-dlya-transgenderiv-zalishili-v-sili-u-pivnichniy-karolini

Скандальний закон про туалети для трансгендерів залишили в силі у Північній Кароліні

 • 8868 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Скандальний закон, що зобов'язує трансгендерів обирати громадський туалет у відповідності зі статтю, зазначеною у свідоцтві про народження, не змогли відхилити законодавчі збори американського штату Північна Кароліна, передає УНН з посиланням на ВВС.

Ухваленню рішення передувала бурхлива суперечка між членами асамблеї, більшість в якій належить Республіканської партії.

Губернатор штату Рой Купер, який представляє Демократичну партію, назвав рішення прикрим.

"Сьогодні у законодавців був шанс зробити правильний вибір для Північної Кароліни, але у них не вийшло. Я незадоволений тим, що республіканські лідери не виконали свою обіцянку повністю відхилити (закон) House Bill 2", - заявив Р.Купер.

Дія закону, прийнятого в березні цього року, вже призвела до бойкоту штату з боку бізнесменів, а також відомих спортсменів та артистів. За підрахунками експертів, в результаті цього економіка штату втратила кілька мільйонів доларів.

Прихильники прийнятої норми заявляють, що таким чином захищаються традиційні сімейні цінності і громадська безпека, противники ж називають норму дискримінаційною.

У травні мін'юст США відправив владі Північної Кароліни лист, згідно з яким House Bill 2 порушує федеральний закон про громадянські права. Мін'юст пригрозив владі штату позовом, а також втратою федерального фінансування. У відповідь влада штату подали в суд на відомство.

Нагадаємо, у травні йй американських штатів подали позов проти адміністрації президента Барака Обами в зв'язку з її приписами про використання шкільних туалетів учнями-трансгендерами.

Українські Національні Новини

Новини Світу