ukenru
skandalniy-okrug-na-donechchini-ovk-khoche-vidvoriti-iz-zasidannya-kandidativ-sposterigachiv-i-zmi

Скандальний округ на Донеччині: ОВК хоче видворити із засідання кандидатів, спостерігачів і ЗМІ

 • 11754 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Окружна виборча комісія №50 у Донецькій області, де раніше стались сутички після того, як спостерігачі побачили невідповідність в даних протоколів, вирішила позбавити права присутності на засіданні низки суб’єктів виборчого процесу, а також представників засобів масової інформації. Відповідну постанову ОВК прийняла 23 липня, передає УНН за посиланням на Громадянську мережу ОПОРА.

За даними ОПОРИ, окружна виборча комісія 50-го округу, як зазначено у постанові, позбавила права присутності на засіданні кандидатів у депутати, довірених осіб, уповноважених осіб партій, офіційних спостерігачів від політичних партій, кандидатів та громадських організацій, а також представників ЗМІ, не акредитованих в ЦВК. Обґрунтувала ОВК це тиском на комісію під час безперервного засідання, можливою загрозою життю та здоров’ю членів ОВК, а також з метою недопущення зриву виборчого процесу.

Спостерігачка повідомляє, що незважаючи на постанову, наразі права перебування на засіданні ніхто ще не обмежував, оскільки ймовірно ОВК чекає консультативного роз’яснення з боку ЦВК щодо вищезгаданої постанови.

Втім в організації наголосили, що, відповідно до закону, на засіданні окружної виборчої комісії мають право перебувати без дозволу чи запрошення кандидати у депутати, їхні довірені особи, уповноважені особи партій, офіційні спостерігачі від партій, кандидатів у депутати, громадських організацій (не більше однієї особи від одного суб’єкта) та представники ЗМІ (не більше двох від одного ЗМІ).

Раніше УНН повідомляв, що поліція тримає під посиленою охороною ОВК №50 у Донецькій області, де стались сутички в результаті того, що спостерігачі помітили розбіжності у цифрах в протоколах комісій.

Українські Національні Новини

Політика