skandal-z-prokurorom-u-spravi-ekssuddi-knyazyeva-u-sap-prokomentuvali

Скандал з прокурором у справі екссудді Князєва: у САП прокоментували

 • 344842 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Станом на 19 липня прокурора САП Олександра Омельченка про скорочення повідомлено не було. Він перебуває на посаді керівника відділу САП та залишається процесуальним керівником у справі щодо ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Омельченко заявляв, що його скоротили з посаду керівника першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва САП. Дізнався він про це нібито раптово.

Цитата

«На даний момент, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Омельченко залишається прокурором та перебуває на посаді керівника відділу САП. Наразі він є процесуальним керівником в усіх провадженнях, де він брав участь, та, зокрема, залишається процесуальним керівником у справі щодо ексголови Верховного Суду», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що рішення про його відсторонення Генеральним прокурором не приймалось (відповідно до закону керівник САП не уповноважений відсторонювати прокурорів).

«Станом на сьогодні ні САП, ні кадровим підрозділом Офісу Генерального прокурора про скорочення посади жодному працівнику САП не повідомлялось. Оскільки організаційно САП є підрозділом Офісу Генерального прокурора, згідно із чинним законодавством процедурними питаннями, повʼязаними зі скороченням адміністративної посади, займається кадровий підрозділ Офісу Генерального прокурора (САП не має власної кадрової служби)», - пояснили в САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС продовжив арешт Князєву на два місяці

Також в САП підкреслили, що Офісом Генпрокурора було затверджено наказ про зміну структури, яким в тому числі скорочена одна з адміністративних посад. Відповідно до процедури після затвердження такого наказу особу, яка обіймала посаду, у цьому випадку прокурора Омельченко, має бути офіційно повідомлено про скорочення.

«Станом на 19 липня 2023 року вищевказаного прокурора про скорочення повідомлено не було. Звертаємо увагу, що разом із ознайомленням про скорочення відповідно до законодавства прокурору О. Омельченку буде надано перелік посад, у тому числі адміністративних, які він може обійняти», - йдеться в повідомленні.

В САП зазначають, що як повідомлялось раніше, реорганізація в САП була розроблена та погоджена між НАБУ та Офісом Генерального прокурора за ініціативою САП. Новий штатний розклад, яким передбачено збільшення кількості прокурорів, а також появу нових посад, було затверджено 30 червня 2023 року Офісом Генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Князєва: суд відмовив у пом’якшенні запобіжного заходу адвокату

«Так, у структурі САП з’явилась нова адміністративна посада – заступник керівника управління САП – начальник відділу. Таким чином, у САП вирішується потреба ефективного адміністрування роботи 6 відділів. Реорганізація, в тому числі поява нової посади і, як наслідок, скорочення посади керівника першого відділу, була запланована задовго до реалізації справи щодо неправомірної вигоди ексголови Верховного Суду», - інформує САП.

Додамо

Раніше повідомлялося, що у САП скоротили посаду керівника першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва САП у суді Омельченка, який займався справою Князєва. Омельченко звинувачує голову САП у тиску.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 50637 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 100604 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 91170 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 73127 переглядiв

    Новини по темі

    Справа "Краяну": з Труханова зняли електронний браслет

     • 217688 переглядiв