skandal-u-sluzi-narodu-bezuhlu-zvynuvachuiut-v-derzhzradi-ta-shpyhunstvi-y-obitsiaiut-zvilnyty-iz-komitetu-natsbezpeky-za-yii-krytyku-viiskovoho-kerivnytstva

Скандал у "Слузі народу": Безуглу звинувачують в держзраді та шпигунстві й обіцяють звільнити із комітету нацбезпеки за її критику військового керівництва

 • 34672 переглядiв

Ігор Кривошеєв з партії "Слуга народу" пропонує звільнити Мар'яну Безуглу з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки через її заяви із критикою військового керівництва. Інша депутатка, Людмила Буймістер, подала до Генпрокуратури заяву на Безуглу, де звинувачує її в державній зраді та шпигунстві.

Депутат "Слуги народу" Ігор Кривошеєв зареєстрував ухвалу на звільнення Безуглої з посади заступниці голови комітету нацбезпеки. Скан документа він опублікував на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Червоні лінії існують. Український народ в умовах війни продемонстрував, що може бути солідарний. Пані Безугла не може залишатись на посаді заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Крапка. Зареєстрував постанову про її звільнення!

– написав Ігор Кривошеєв.

Деталі

Проєкт постанови передбачає відкликання Безуглої з посади в комітеті через незадовільну роботу.

Додатково

Водночас інша народна депутатка від тієї ж президентської партії "Слуга народу" Людмила Буймістер звернулася до Генерального прокурора України Андрія Костіна з приводу заяв Мар’яни Безуглої з критикою Залужного і ЗСУ. Зокрема, вона наполягає на тому, що дії Безуглої можна розцінювати як державну зраду та шпигунство.

Подала Генеральному Прокурору України Заяву про вчинення народним депутатом України Безуглою М.В. кримінальних правопорушеннь передбачених, зокрема ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine та інших військових формувань), ст. 111 (Державна зрада), ст. 114 (Шпигунство) Кримінального кодексу України. Перевіримо розпіарене зняття депутатської недоторканості на практиці. 

– резюмувала Буймістер.

Нагадаємо

Скандал розгорівся через допис Мар’яни Безуглої у фейсбуці, де вона сипала звинуваченнями на адресу військового керівництва, і зокрема Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати НІЯКОГО задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без ЖОДНОЇ пропозиції зі змін СИСТЕМИ ЗСУ, то таке керівництво має піти

- заявила Безугла.

На думку депутатки Мар’яни Безуглої військове командування України нібито не надало "ніякого плану дій на 2024 рік" ані на Ставці, ані комітету. Зазначимо, що Залужний й не мав подавати план, і на комітеті від нього його не вимагали.

Незгоду із діями Безуглої висловили публічно й інші її колеги по фракції. Зокрема, чітку позицію про неприпустимість такої форми критики до військо-політичного керівництва країни висловили депутатки Тетяна Циба та Галина Янченко.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Азовське море відступило від берегів Криму на півсотню метрів

     • 33523 переглядiв

    Прем'єр Польщі презентував склад нового уряду

     • 38526 переглядiв