skandal-u-polskomu-seimi-deputat-vohnehasnykom-zahasyv-khanukalnu-menoru

Скандал у польському Сеймі: депутат вогнегасником загасив ханукальну менору

 • 34396 переглядiв

У Польщі депутат Гжегож Браун використав вогнегасник, щоб загасити ханукальну менору в Сеймі, що призвело до його відсторонення від участі в засіданні та потенційного судового позову за порушення релігійних обрядів.

Депутат "Конфедерації" Ґжеґож Браун загасив вогнегасником ханукальну менору, встановлену в Сеймі. Засідання було перервано. Спікер Сейму Шимон Головня усунув Брауна від участі в засіданні, передає УНН із посиланням на РАР.

Деталі

"Такого акту хамства, підступності та дурості у нас давно не було. І не буде", – заявив спікер Сейму. Шимон Головня також поінформував, що повідомить у цій справі прокуратуру.

Проти депутата "Конфедерації" Ґжеґожа Брауна буде подано заяву до прокуратури, найімовірніше, за статтею про порушення релігійного обряду, – заявив журналістам у Сеймі спікер Сейму Шимон Головня.

Депутат "Конфедерації" Ґжеґож Браун за допомогою порошкового вогнегасника загасив запалені ханукальні свічки в Сеймі. Після цього він з'явився на трибуні Сейму.

Після інциденту спікер Сейму виключив його із зали засідань.

"Я вирішив, що відповідно до правила 22b Регламенту Сейму, пан Браун вважається таким, що грубо порушив громадський порядок на території, яка знаходиться у віданні Канцелярії Сейму. Це означає, що, ймовірно, сьогодні Президія Сейму збереться, щоб прийняти рішення про фінансове покарання для пана Брауна", – сказав Головня журналістам.

Він висловив "глибокий жаль з приводу того, що сталося".

"Цього не повинно було статися. Я також хочу чітко заявити, що на підставі даних моніторингу, точної кваліфікації вчинку пана Брауна, на нього буде подана заява до прокуратури, швидше за все, за статтею про порушення релігійного обряду", – повідомив Головня.

Він підкреслив, що "цього ніколи не повинно було статися, і це ляпас польському Сейму, що щось подібне через безвідповідальну, дурну, нерозумну поведінку одного з його депутатів, представників нації, сталося сьогодні в цій будівлі".

Головня зазначив, що "не буде ніякої толерантності до расизму, ксенофобії, антисемітизму і будь-яких інших відхилень, поки я є спікером Сейму".

Депутат Вітольд Зембачинський вніс пропозицію про перерву в засіданні у зв'язку з гасінням Ґжеґожем Брауном ханукальної менори.

"Тут немає місця антисемітським діям. Церемонія з релігійним підґрунтям була перервана. Це неприпустимо", – заявив депутат Зембачинський.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Удар по Києву: в одному з районів столиці горять авто

     • 144606 переглядiв

    Вибухи пролунали в Києві: ракетна загроза в регіоні

     • 126170 переглядiв