ukenru
sk-rf-prokomentuvav-prichetnist-id-do-vibukhu-v-magnitogorsku

СК РФ прокоментував причетність "ІД" до вибуху в Магнітогорську

 • 7689 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Російські слідчі на місці обвалення частини будинку у російському місті Магнітогорську слідів вибухівки не виявили. Версія вибуху газу залишається пріоритетною, повідомила офіційний представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко, передає УНН з посиланням на прес-службу СК РФ.

"З самого початку слідство відпрацьовує всі можливі версії трагедії. На сьогоднішній день пріоритетною залишається версія вибуху побутового газу. Підкреслю, що слідів вибухових речовин або їх компонентів на вилучених з місця події фрагментах експертами і криміналістами не виявлено", - сказала вона.

Петренко заявила також, що висновки про причини події можна буде зробити лише за підсумками проведення комплексу слідчих дій і ретельного аналізу сукупності отриманих доказів.

"Тому пропоную журналістам не довіряти повідомленням терористичних організацій, які, як відомо, приписують собі всі резонансні події у різних країнах світу", - заявила представник СК РФ.

За її словами, у межах кримінальної справи призначено комплекс експертиз, у тому числі судово-медичну, вибухотехнічну та пожежно-технічну. Крім того, як і раніше ведеться збір інших доказів, допитуються свідки, очевидці і потерпілі.

Як повідомляв УНН, раніше у п'ятницю, 18 січня, терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за два вибухи у російському Магнітогорську.

Нагадаємо, вранці 31 грудня 2018 року у Магнітогорську сталося обвалення перекриттів в одному з під'їздів житлового будинку, загинули 39 осіб. У перші години після трагедії було врятовано 18 людей, ще шістьох, у тому числі двох дітей, співробітники МНС РФ врятували, розбираючи завали.

Українські Національні Новини

Новини Світу