ukenru
sk-rf-porushiv-spravu-u-zvyazku-z-vbivstvom-posla-u-turechchini

СК РФ порушив справу у зв'язку з вбивством посла у Туреччині

 • 7995 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. У зв'язку з убивством посла Російської Федерації в Турецькій Республіці Андрія Карлова слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею акт міжнародного тероризму, яка спричинила заподіяння смерті людині, передає УНН з посиланням на прес-службу російського відомства.

"За фактом вбивства надзвичайного і повноважного посла Російської Федерації в Турецькій Республіці Андрія Карлова Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.361 КК РФ (акт міжнародного тероризму, яка спричинила заподіяння смерті людині)", - йдеться у повідомленні.

За даними російського слідства, 19 грудня невідомий відкрив вогонь по присутніх на фотовиставці "Росія очима турків" в турецькій столиці, в результаті чого був поранений посол РФ Андрій Карлов, який згодом помер.

У СК РФ відзначили, що відеозаписи події "дають слідству підстави вважати, що дії і висловлювання нападника пов'язані з його ставленням до позиції Російської Федерації в сфері протидії міжнародному тероризму".

Вказано, що у рамках кримінальної справи будуть проведені слідчі дії, спрямовані на встановлення причетних до нападу на російського дипломата осіб, в тому числі будуть направлені запити про правову допомогу турецьким компетентним органам.

Нагадаємо, після вбивства посла А.Карлова затримано п’ять осіб, в тому числі батько, мати і сестра підозрюваного.

Українські Національні Новини

Новини Світу