ukenru
sk-rf-porushiv-novi-kriminalni-spravi-proti-ukrayinskikh-viyskovikh-1

СК РФ порушив нові кримінальні справи проти українських військових

 • 6754 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальні справи проти українських військових за нібито артилерійські обстріли населених пунктів Донецької області. Про це повідомляє прес-служба СК РФ, передає УНН.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

У СК РФ відзначили, що за даними слідства, 09, 18, 19 і 23 червня 2017 року українські військовослужбовці, нібито виконуючи злочинні накази керівництва Міністерства оборони України, "провели артилерійський обстріл з важких видів озброєння по цивільних об'єктах, розташованим в селищі Трудовська Петровського району міста Донецька, селі Коминтерново, місті Ясинувата, місті Докучаєвська Донецької області".

При цьому, в результаті обстрілу загинули 2 мирних жителя і ще 2 отримали поранення.

"Особи, які скоїли цей особливо тяжкий злочин, діяли в порушення Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України і Меморандуму до нього, а також положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни та Додаткового протоколу II до неї. Очевидно, що вони мали на меті вбивства необмеженого кола осіб з числа цивільного населення з мотивів політичної та ідеологічної ненависті і ворожнечі, пов'язаної з відмовою населення визнати легітимність діючої влади і бажанням створити відокремлені адміністративно-територіальні утворення", - додали в СК РФ.

Відзначається, що слідство продовжує встановлювати всі обставини скоєного злочину і встановлення ролі кожного причетного особи незалежно від військового звання і посади.

Нагадаємо, слідчий комітет Російської Федерації заочно обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту 12 українських військових через події на Донбасі з початку року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП