ukenru
situatsiya-v-oos-boyoviki-zdiysnili-vzhe-11-obstriliv

Ситуація в ООС: бойовики здійснили вже 11 обстрілів

 • 8680 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Від початку цієї доби незаконні збройні формування здійснили 11 прицільних обстрілів позицій українських військових на Донбасі. Про це повідомив представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час виступу щодо обстановки в районі проведення ООС, передає УНН.

"Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили вже 11 прицільних обстрілів позицій наших героїв. У тому числі ворог вів вогонь з артилерії та мінометів", - сказав Гуцуляк.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" Об’єднаних сил, окупанти здійснили артилерійський та мінометний обстріл наших позицій в районі Новолуганська. З 04:00 ранку, протягом двох годин, бойовики здійснили 4 постріли з артилерії калібру 122 мм, випустив 8 мін 120-го калібру та вів обстріл з АГС.

З близько 05:00 ранку ворог порушив режим тиші в районі населеного пункту Зайцеве.

"Спочатку ворог протягом години цілив по наших оборонцях з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а після 06:30 наші воїни зафіксували розриви 20-ти ворожих мін калібру 82 мм", - зазначив Гуцуляк.

Крім цього, з 05:10 бойовики розпочали обстріл захисників Луганського. Протягом 20 хвилин ворог випустив 6 мін 82-го калібру та вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

З 10:25 бойовики поновили обстріл в районі населеного пункту Зайцеве.

"Тут протягом 20 хвилин окупанти порушували режим тиші з гранатометів та стрілецької зброї", - проінформував Гуцуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: приблизно 5 млн українців страждають від збройного конфлікту

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" Об’єднаних сил від початку цієї доби бойовики також застосовували заборонені Мінськими угодами калібри озброєння.

Близько 01:00 ночі захисники Тарамчука зафіксували розриви декількох ворожих мін 82-го калібру. Пізніше, з 03:40, окупанти випустили тут ще близько 10 мін 120-го та 82-го калібрів. Також протягом години ворог цілив по оборонцях Тарамчука з гранатометів різних систем.

Окрім цього, спочатку використавши міномети 82-го калібру після 06:00 ранку, а потім 120-й калібр з 07:00, бойовики здійснили обстріли наших позицій в районі Новоселівки Другої. Загалом зафіксовано близько 15 розривів ворожих мін.

Також від початку доби противник вів вогонь з АГС поблизу населеного пункту Піски та зі стрілецької зброї – в районі Водяного.

"Наші захисники — воїни зі складу підрозділів Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу збройну активність, дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, від початку поточної доби один наш захисник отримав поранення внаслідок ворожих обстрілів. Воїна доставлено до військового мобільного госпіталю. Стан здоров’я — задовільний", - повідомив Гуцуляк.

Нагадаємо, 10 липня бойовики 42 рази порушили режим припинення вогню.

Також нагадаємо, що у селі Гранітне Донецької області під обстріл потрапив автомобіль Збройних сил України. Неподалік стояла автівка голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка, але вона не постраждала.

Натомість, у результаті обстрілу один військовослужбовець загинув, інший отримав поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП