ukenru
situatsiya-u-rayoni-oos-zagostryuyetsya-minuloyi-dobi-poraneno-dvokh-biytsiv

Ситуація у районі ООС загострюється: поранено двох бійців

 • 8878 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі минулої доби, порівняно з попередньою, мала тенденцію до загострення. Внаслідок бойових дій двоє наших військовослужбовців отримали поранення різного ступеня. Про це під час брифінгу повідомив представник прес-центру Міноборони України Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил минулої доби, порівняно з попередньою, мала тенденцію до загострення. Нашими військовими знову було зафіксоване застосування ворогом ствольної артилерії й танків. Їх калібри та застосування заборонені мінськими домовленостями", - повідомив представник Міноборони.

За даними Гуцуляка, загалом усі 36 ворожих обстріли, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. У підсумку, у бік наших військових, не враховуючи звичайне озброєння, противником було випущено понад 70 артилерійських снарядів калібрів 152 та 122 мм, 90 мінометних мін різних калібрів та здійснено 30 пострілів з танку, що заборонено мінськими угодами.

"Військовослужбовці Збройних сил України 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену мінськими домовленостями зброю. Внаслідок бойових дій двоє наших військовослужбовців отримали поранення різного ступеня. Наразі вони отримують допомогу у медичних закладах", - додав він.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі влучили в базу зі складом боєприпасів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП