situatsiya-u-frantsiyi-stala-spokiynishoyu-pislya-pyati-nochey-zavorushen-za-nich-78-zatrimanikh

Ситуація у Франції стала спокійнішою після п'яти ночей заворушень, вночі 78 затриманих

 • 662053 переглядiв

Деталі

По всій країні було мобілізовано 45 тис. жандармів і поліцейських. Легка бронетехніка була розгорнута в Марселі та спецпідрозділ національної поліції Франції RAID у Ліоні.

Станом на 1:30 ночі за місцевим часом поліція здійснила лише 78 затримань по країні, що значно менше, ніж у попередні ночі. Про серйозні інциденти не повідомлялося.

"Ми повинні спочатку знайти час, щоб кваліфікувати події, перш ніж робити висновки", - сказав президент Франції Еммануель Макрон в неділю ввечері під час зустрічі з прем'єр-міністром країни Елізабет Борн і сімома міністрами, дізнався BFMTV.

Цього понеділка Еммануель Макрон прийме президента Сенату Жерара Ларше та голову Національної асамблеї Яель Браун-Піве, а у вівторок у Єлисейському палаці - мерів понад 220 муніципалітетів, які стали жертвами насильства.

Глава держави також бажає "розпочати ретельну і довготривалу роботу, щоб глибоко зрозуміти причини, які призвели до цих подій", зазначають в офісі президента. Нова зустріч з членами уряду в тому ж форматі, що й цієї неділі, також має бути організована до вівторка ввечері.

Доповнення

За даними France Info, з початку заворушень у вівторок по Франції затримано понад 3000 осіб, 570 були притягнуті до відповідальності. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вбили ще двох жителів Донеччини - ОВА

     • 353778 переглядiв

    Два "шахеди" вночі збили над Миколаївщиною

     • 381847 переглядiв