ukenru
situatsiya-na-khersonschini-pokazniki-shkidlivikh-rechovin-zalishayutsya-u-mezhakh-normi

Ситуація на Херсонщині: показники шкідливих речовин залишаються у межах норми

 • 7214 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. За минулу добу жителі Херсонської області не зверталися за медичною допомогою. Показники шкідливих речовин залишаються у межах норми. Про це повідомляє УНН  з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я України.

Так, за результатами лабораторних досліджень ґрунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявили. Заміри проводилися у найближчих селищах прикордонної території Каланчацького та Чаплинського районів області.

Минулої доби до закладів охорони здоров’я області для отримання медичної допомоги громадяни не зверталися.

"Жителям населених пунктів можливого ураження запропоновано за бажанням провести оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих таборах курортних районів області", - зазначили у Міністерстві.

Крім того, вночі з 6 на 7 вересня на території деяких районів Херсонської області пройшов дощ. Він зменшив рівень діоксиду сірки та зважених речовин - пилу - в атмосферному повітрі та на ґрунті. Їхня концентрація не шкідлива для здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еколог: показники оксиду сірки в районі "Кримського титану" більші, ніж можуть зафіксувати прилади

Нагадаємо, медичні бригади проводили огляди у Херсонській області: із 700 дітей у 12 виявили скарги, пов’язані із можливими захворюваннями ЛОР-органів та дихальних шляхів.

Як повідомляв УНН, жителі Армянська, розташованого на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. У зв’язку з цим у Криму почалася евакуація дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП