ukenru
sitnik-rozpoviv-koli-mozhe-buti-peredana-do-sudu-sprava-okhendovskogo

Ситник розповів, коли може бути передана до суду справа Охендовського

 • 9390 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Кримінальне провадження стосовно колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського може бути передано до суду після того, як слідство отримає відповіді на міжнародні запити. Про це сьогодні сказав директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на засіданні Комітету з питань запобігання і протидії корупції, передає кореспондент УНН.

“Справа щодо колишнього голови ЦВК. Там у нас думки детективів і прокурорів розійшлися. Детективи вважають, що зібрано достатньо доказів, але без погодження з прокурором направити справу ми не можемо. Прокурор вважає, що потрібно дочекатися відповідей (на міжнародні запити — ред.)”, — сказав він.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину. Йдеться про “чорну бухгалтерію" "Партії регіонів”.

Як повідомляв УНН, у червні 2018 року Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисту і зобов’язав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру у найкоротші терміни або передати обвинувальний акт за підозрою у хабарництві голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського до суду, або ж закрити кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Політика