ukenru
sitnik-pro-rist-koruptsiyi-chinovniki-zhivut-yak-ostanniy-den

Ситник про ріст корупції: чиновники живуть, як останній день

 • 10380 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. На сьогоднішній день зростання рівня корупції в Україні пов’язане з тим, що у чиновників немає розуміння того, хто з них залишиться на своїй посаді. Про це під час прес-конференції заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає УНН.

"Після Революції Гідності дуже багато чиновників просто боялися (вчиняти корупційні дії – ред.). У певних ситуаціях не робили того, що робиться зараз. Зараз така ситуація, яку можна назвати загостренням хвороби. Сьогодні жоден з чиновників себе не відчуває в безпеці – у нас постійно говорять про вибори, і хто залишиться на свої посадах, дуже важко прогнозувати. Тому ми бачимо, що багато чиновників живуть, як останній день", - заявив А.Ситник.

Він додав, що збільшення фактів корупції, перш за все стосується суддів, "тому що вони розуміють, що не пройдуть конкурс".

"Тому якщо у нас стабілізується політична ситуація, то, звичайно, що це буде важелем, що цифри (рівня корупції – ред.) зміняться в кращу сторону", - резюмував А.Ситник.

Нагадаємо, за час свого існування НАБУ задокументувало злочинну діяльність понад 30 суддів.

Українські Національні Новини

Політика