ukenru
siriyska-armiya-zbirayetsya-uviyti-u-povstanskiy-anklav-v-aleppo

Сирійська армія збирається увійти у повстанський анклав в Алеппо

 • 8034 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Сирійські урядові війська збираються увійти в останній підконтрольний повстанцям анклав Алеппо, кажучи, що це буде у вівторок, передає УНН з посиланням на Reuters.

Представник повстанців після евакуації тисяч людей в понеділок заявив, що лише близько половини з цивільних осіб, які хотіли залишити Алеппо, зробили це.

Повстанці залишить зону лише після виходу всіх цивільних осіб, які хотіли б це зробити, сказав представник повстанців. Угода про припинення вогню і евакуацію дозволяє їм мати особисту зброю, але не важке озброєння.

Пізно ввечері в понеділок Туреччина повідомила про 20 тис. людей, які покинули утримуваний повстанцями район на півдні Алеппо. Сирійський центр моніторингу з дотримання прав людини повідомив, що вийшли 15 тис. людей.

Згідно з оцінками, кількість людей, які все ще чекають евакуацію коливається від декількох до десятків тисяч.

Цивільні особи були також евакуйовані з двох переважно шиїтських мусульманських сіл поблизу Ідліба, які були в облозі повстанців протягом багатьох років.

Військові ЗМІ Хезболли повідомили, що ще вісім автобусів з евакуйованими вирушили з сіл Аль-Фуа і Кефрайя на світанку у вівторок.

Українські Національні Новини

Новини Світу